frontpage

Chris en Geertje

 

Chris en Geertje WCS chris naam

Chris begon op 12 jarige leeftijd met het volgen van stijldanslessen in Ballroom & Latin.

Al snel gingen hier vele weekenden aan op, en na het behalen van de cursus goud besloot hij met zijn toenmalige danspartner privé lessen te gaan nemen bij een danssporttrainer en mee te gaan doen aan de landelijke NADB danswedstrijden. Uiteindelijk danste hij op het lesnivo Goud Topklasse III en kwam uit in de wedstrijdklasse Rising Star, en later Regionaal in de Hoofdklasse en landelijk in de Debutanten klasse in beide disciplines Ballroom & Latin.

Na een onderbreking van enige jaren pakte hij tegelijk met Salsa & Zouk het stijldansen weer op en heeft uiteindelijk nogmaals in de wedstrijdsport 2x deelgenomen aan de Nederlandse Kampioenschappen.

Zowel in de Salsa en in Zouk zullen vele mensen hem kennen als assistent, gastdocent en fotograaf. De passie voor het dansen bracht hem jaarlijks naar vele internationale danscongressen waaronder Blackpool, en de bekende Zouk, Salsa en West Coast Swing congressen.

In de West Coast Swing heeft hij samen met danspartner Geertje lessen en privé lessen gevolgd bij:

Dorsey Napier, Myles en Tessa Munroe, Jordan Frisbee en Tatiana Mollman, Lee Easton, Ben Morris en Melina Ramirez, Arjay Canteno, Kyle Redd en Sarah van Drake, Jessica Cox, John Lindo, Olivier Rio en Amandine Afonso, Max Martin, Chuck Brown, Barry Jones en Patty Vo, Maxima Zzaoui en Viriginie Grondin, en Michael en Dawne Kiehm, Olivier Massart.

Met veel enthousiasme en plezier draagt hij zijn opgedane kennis over en deelt hij graag zijn ervaringen vanuit de danswereld.

WestCoastSwing geertje naam

Geertje begon op haar 11e jaar met klassiek ballet en na enige jaren draaide zij mee in een showdance team welke in verscheidene theaters optrad.

Na haar studie is zij naast ballet ook begonnen met Streetdance en Buikdansen evenzoals met Salsa dansen en Zouk.

Het Rotterdamse Zomercarnaval is een van haar favoriete dance events, naast de verscheidene internationale danscongressen.

In de partnerdansen gebruikt zij de opgedane kennis uit de dansopleidingen en is altijd even energiek en enthousiast.

 

In de West Coast Swing heeft ze samen met danspartner Chris lessen en privé lessen gevolgd bij:

Dorsey Napier, Myles en Tessa Munroe, Jordan Frisbee en Tatiana Mollman, Lee Easton. Ben Morris en Melina Ramirez, Arjay Canteno, Kyle Redd en Sarah van Drake, Jessica Cox, John Lindo, Olivier Rio en Amandine Afonso, Max Martin, Chuck Brown, Barry Jones en Patty Vo, en Michael en Dawne Kiehm.

Geertje laat anderen graag zien hoe je plezier in het dansen kunt beleven en deelt graag haar opgedane danskennis en ervaring.

 

 

Opleider voor de DEN

Wij zijn lid en opleider voor de DEN.
Dans Educatie Nederland is een organisatie die
zorg draagt voor de kwaliteit en scholing van beroeps
dansdocenten conform internationale richtlijnen.
DEN logo 2015 web

 

 

 

Lid NVD

Wij zijn lid van de NVD.
De Nederlandse Vereniging van Dansleraren

NVD-SW-logo-2015

 

 

 

IDTA

De IDTA is in ruim 55 landen de organisatie
voor opleiding en examinering van dans-
docenten in verschillende dansstijlen. 

IDTA